Početna  /  Stazama Jastrepca

Stazama Jastrepca

Iskoristite dan za jedan opuštajući ili možda avanturistički izlet u prirodi. Divićete se lepoti najveće rozete među rozetama duhovnih hramova moravske arhitekture i uživaćete u čarima netaknute prirode Jastrepca. Mnogi će doživeti čuvenu „jastrebačku avanturu“.

Na samo 20 kilometara od drevne srpske prestonice Kruševca izdiže se prirodom dani bedem – Jastrebac. Predlažemo nekih 7-8 km duži put, kako biste mogli da se divite jednoj od najlepših tvorevina Moravske škole – velikoj rozeti na zapadnoj fasadi crkve manastira Naupara. Manastir Naupara se nalazi u istoimenom selu, 15km južno od Kruševca i potiče iz XIV veka.
Nakon obilaska manastira Naupara, predlažemo odlazak do jastrebačkog izletišta čije srce čini Turistički kompleks „Jastrebac Lake Resort“ sa malim akumulacionim jezerom. Za sve šetače, planinare, bicikliste, orjentirce, kao i ljubitelje aktivnog odmora, ova destinacija svakako svojim položajem, lepotom i pogodnostima, zavređuje da bar deo svog odmora provedu u njoj.
U okviru Turističkog kompleksa „Jastrebac Lake Resort“ nalazi se, po rečima samih graditelja, najprirodnije uklopljen Avantura park u ovom delu sveta, sačinjen od četiri celine: Dečji avantura park, Zip lajn preko jezera (jedinstveno iskustvo), Stena za trening alpinista sa neophodnim atestima da može biti poprište i međunarodnih takmičenja u fri klimbingu kao i Velike avantura staze na dva nivoa, zahtevne i za pasionirane „avanturiste“. U sklopu parka nalazi se i bogato opremljena suvenirnica.
U okviru Resorta postoje dva hotelska objekta „Trayal“ i „Vila Idila“, a nedaleko je i novopodignuta Crkva Hrista Spasitelja.
Za one kojima manjka „avanturističkog duha“, predlažemo šetnju jastrebačkim stazama. Nadomak izletišta, šetnja stazom koja krivuda uz planinski potok, do crkvice Svete Petke, pružiće vam jedinstven doživljaj i neponovljiv kontakt sa netaknutom prirodom.

Napomena:
Najaviti grupne posete: Manastir Naupara (tel:037/ 655 – 456), Jastrebac Lake Resort (tel: 037/ 31 - 00 - 164 za sve informacije vezano za Avantura park)