Početna  /  Zabavni park „Šarengrad“

Zabavni park „Šarengrad“

Zabavni park „Šarengrad“ namenjen je prvenstveno najmlađima i njihovim starateljima. Mnoštvo zabavnih sadržaja na površini od 1,5 hektara je upravo ono što je nedostajalo ne samo Kruševcu, već i širem okruženju, ono što će Kruševac učiniti još zanimljivijom i privlačnijom turističkom destinacijom.

Zabava za celu porodicu.

Posebnu atrakciju ovog kompleksa čini 20 replika dinosaurusa i ispred svakog od njih natpisi dvojezičnog karaktera koji pored imena, opisuju još i period, mesto i dimenzije fosila. Tako posetioci, čim zakorače unutar zidina Šarengrada oslikanih muralima dinosaurusa, kreću kroz praistoriju u pravu istraživačku avanturu, uređenom pešakom stazom, koja vijuga pored mnogobrojnih zabavnih sadržaja.

Replike dinosaurusa

Dečija igrališta

Šarengradski kompleks sadrži dva velika dečija igrališta na otvorenom za zajedničku igru dece. Prvo, centralno igralište, je namenjeno deci uzrasta do 7 godina i prilagođeno je deci sa invaliditetom. Opremljeno je klackalicama, ljuljaškama, đihalicama i drugim sadržajima, dok je drugo u obliku dinosaurusa i namenjeno deci uzrasta do 12 godina.

Prostor od 450 kvadratnih metara, između ovih igrališta, rezervisan je za klizalište, koje će zimi zagrejati srca brojnih ljubitelja klizanja. Još jedan uzbudljivi deo predstavlja prostor koji sadrži dva zip-lajna za decu do 69 kg težine. Ono što dodatno privlači pažnju posetilaca Šarengrada su dečije manifestacije koje se često organizuju u okviru posebno predviđenog prostora koji sadrži malu binu.

Suvenirnica

Koncipiran tako da pre svega mališani uživaju u njegovim sadržajima, Šarengrad nije ostao dužan ni ostalim starosnim grupama. Naime, mini golf i šah na otvorenom predstavljaju privlačan sadržaj ne samo za decu. Šetnja pešačkom stazom pored prelepo uređenih zelenih površina, vodenih površina koje imitiraju malo jezero ili preko mostića, razonodiće i starije. Za predah tu je kafe bar i restoran sa igraonicom u zatvorenom prostoru, onda kada vremenske prilike ne dozvoljavaju duži boravak na otvorenom. Pored dobrog raspoloženja, posetioci će iz Šarengrada sigurno poneti obilje fotografija i po neki suvenir iz bogato opremljene suvenirnice.

Društvene mreže