Title Image

Vesti

Početna  /  Vesti   /  VITEŠKI MEGDAN U LAZAREVOM GRADU
Početna  /  Vesti   /  VITEŠKI MEGDAN U LAZAREVOM GRADU

VITEŠKI MEGDAN U LAZAREVOM GRADU

Na mestu gde se nekada nalazila srednjovekovna srpska prestonica, pored velelepne Don žon kule i crkve Lazarice, Turistička organizacija grada Kruševca uz podršku grada Kruševca, od 17. do 19. juna organizovala je festival “Viteški megdan u Lazarevom gradu”.

Neustrašivi vitezovi, pripadnici raznih viteških udruženja, ukrstili su svoja koplja i prikazaliposetiocima festivala srednjovekovne viteške i veštine.

Tokom trodnevne manifestacije, posetioci su mogli da vide, a i da učestvuju u organizovanim viteškim i streličarskim turnirima, kao i u hajdučkim nadmetanjima.

Posetioci festivala bili su u prilici i da okuse najlepša srpska vina na Carskom festivalu – Lazarevi putevi vina, koji se organizuje u okviru ovog trodnevnog festivala.

Centralni događaj festivala bio je “Srednjovekovno venčanje u crkvi Lazarici”na kome su se venčali Snežana i Siniša Marković..

U muzičkm programu nastupala je Lena Kovačević, Vojni orkestar iz Niša i kulturno umetnički ansambl „Abrašević“ iz Kraljeva.

Festival “Viteški megdan u Lazarevom gradu” je tradicionalno zatvoren“Viteškim dečijim karnevalom”, koji se ove godine održao u Zabavnom parku „Šarengrad“