Title Image

Vesti

Početna  /  Vesti   /  Sajam seoskog turizma, zdrave hrane i narodnog stvaralaštva
Početna  /  Vesti   /  Sajam seoskog turizma, zdrave hrane i narodnog stvaralaštva

Sajam seoskog turizma, zdrave hrane i narodnog stvaralaštva

U porti crkve Svetog Prokopija, u selu Jasika, u organizaciji Turističke organizacije grada Kruševca i Udruženja žena Jasike, 02. oktobra 2022. godine održan je četvrti Sajam seoskog turizma, zdrave hrane i narodnog stvaralaštva. Na raznovrsnim štandovima predstavila su se sela Rasinskog okruga, udruženja za afirmaciju tradicije i kulture, udruženja za promociju starih zanata, turističke organizacije, kao i poljoprivredni proizvođači. U takmičarskom delu programa, dodeljene su nagrade za spremanje hrane u kotliću, za najukusniji ajvar, najlepšu poslasticu od jabuke, ali i za najlepši štand.
U organizaciji Sportskog saveza Kruševac, održano je „Ćarapansko nadmetanje“ – narodni višeboj za decu i odrasle.
Sajam je obogaćen muzičkim programom u kome su učestvovali: KUD „Stanislav Binički“, solista Jana Milanović plesni studio „La luna“, KUD „Ćarapnka“, KUD „Čarapani“, KUD „Gerasim Vujić“ i „Kukljinsko prelo“.
Turistička organizacija grada Kruševca zahvaljuje svim učesnicima ovogodišnjeg sajma sa nadom da će naša sela čuvati tradiciju i da ćemo se ponovo družiti i sledeće godine na promociji seoskog turizma.